Скочи на садржај

IDEA: BG Vaših idea

Niz beogradskih „razglednica“ o specifičnom pogledu na život i smislu za humor.

Portfolio: IDEA01

O razglednici: Duh Beograda stvarao se na raskrsnici ideja. Prihvatajući raznovrsne uticaje sa zapada i istoka, severa i juga, Beograd je formirao neke svoje ideje. Kada budete u prilici da šetate Siminom ulicom zastanite na trenutak na raskrsnici sa Kapetan Mišinom. Tu se susreću Sima Nešić, poliglota koji je govorio francuski, nemački, grčki i jevrejski jezik i kapetan Miša, dunavski kapetan, preduzetnik i dobrotvor. Na toj raskrsnici, jedan, realno, sasvim običan ćošak, šalje nam sasvim nadrealnu poruku. Još jedan primer kako Beograđani sagledavaju stvari – iz različitih uglova.

Portfolio: IDEA02

O razglednici: Stanovnici Rankeove ulice na najneočekivanijim mestima nađu lepotu i jedinstvenost, kao kad trava raste na Trabantu. Ako do sada niste prošli pored ovog neobično ukrašenog automobila – krajnje je vreme za to! Možda vam čak daju i da ga provozate po kraju.

Portfolio: IDEA03

O razglednici: Stanovnicima Topčidera nije nimalo čudno što svoj kraj dele sa jednom porodicom žirafe. Simpatičan dokaz da je Beograd savršeno mesto za skladan život svih stvorenja, te ako se zadesite u ovom delu grada, javite im se u prolazu. Miroljubive su i spremne za druženje.